Soledat i avorriment

La crisi de la soledat

Durant les setmanes de confinament un dels elements que es van repetir és que els més petits s’avorrien i que no sabien què fer a casa, que algunes persones adultes estaven angoixades pel fet de no poder sortir de casa, altres parlaven d’un sentiment de soledat que no podien suportar…

És per això, que us proposem reflexionar sobre el tema de la soledat, considerada per molts la pandèmia del segle XXI, perquè no només afecta les persones grans, sinó que està present en totes les etapes vitals de les persones. Per tant, us proposem tres documentals i un parell de lectures perquè aprofiteu aquests dies d’estiu per conèixer més sobre aquest fenomen mundial.

Quatre Gats, TV3

El programa està centrat en la solitud en totes les seves vessants: joves, grans, gent amb discapacitat. Des de l’òptica dels que la pateixen, dels que l’intenten acompanyar i també d’experts i polítics.

Morir en Soledat al Japó, Shiori Ito i Nick Ahlmark

Cada any al Japó, moren unes 30.000 persones soles a casa seva, un fenomen cada cop més comú, que s’estén com una plaga per tot el món.

La teoria sueca de l’amor, Erik Gandini

Documental que mostra la realitat més fosca de la societat sueca, molt lligada als valors d’independència i llibertat. Tot va començar a partir d’una mesura de govern que motivava a l’alliberació individual i que garantia que cap persona, independentment de l’edat que tingués, hagués de dependre d’una altra per poder sobreviure creant,una plaga de soledat.

The History of Loneliness, Jill Lepore

Aquest article tracta sobre l’evolució de l’ésser humà com a ésser social i que actualment ha de fer front a una problemàtica causada pel canvi progressiu cap a una societat cada cop més individualista fent que cada cop més gent, pateixi el que l’autor denomina la pandèmia de la soledat, un fenomen cada cop més freqüent que genera problemes de salut com: ansietat, depressió, trauma, suïcidi…

A qui afecta la soledat i l’aïllament social?, Fundació Obra Social LaCaixa

Estudi quantitatiu pioner que mostra la realitat i la cara més visible de la soledat i l’aïllament social en totes les edats a Espanya.

Els nostres clients

vols treballar amb nosaltres?

Si t’engresca el nostre projecte i creus que pots sumar el teu talent al nostre equip, contacta amb nosaltres.