Les recomanacions de LaGroc per Sant Jordi 2024

Per aquest Sant Jordi, des de LaGroc us volem recomanar diverses lectures que durant els darrers mesos cada una de nosaltres hem gaudit. Esperem que us agradin i els gaudiu tant com nosaltres ho hem fet.

Libre de Lea Ypi

«Libre» de Lea Ypi és una novel·la autobiogràfica que relata l’experiència d’una nena de tan sols onze anys que sobreviu la decadència i caiguda de l’Estalinisme a Albània i la irrupció del capitalisme als anys noranta. Amb la seva innocència ens endinsem a la cultura i història albanesa, on de mica en mica va mostrant tant les històries i anècdotes personals com la reflexió sociopolítica. Un llibre molt entretingut, amè i interessant per aquest Sant Jordi.

A casa teníem un himne de Maria Climent

Novel·la que transcorre entre Barcelona, Arnès i la Toscana, que relata de forma sincera i íntima la relació entre dues germanes i la seva mare. Durant la història, es pot conèixer amb profunditat cada membre d’aquesta atípica família, construïda al voltant d’un secret familiar que ha marcat la vida de totes tres.

Un viatge que Maria Climent no deixa a ningú indiferent i com sempre, sap posar humor i contundència en tot allò que escriu.

Muerte a los normies d’Angela Nagle

A «Muerte a los normies» Angela Nagle teoritza, clarament i de forma punyent, com s’interrelacionen els mems d’Internet i l’augment de l’extrema dreta al context nord-americà. Sota l’aparença de debats virtuals intranscendents, o fins i tot disfressats com a pur entreteniment, discursos misògins i racistes s’han vist amplificats a plataformes web com X (antiga Twitter), YouTube, 4chan o la ja pràcticament desaparegut Tumblr. Ara bé, com s’ha produït aquest auge? Partint de les guerres culturals dels anys 60 i 90 fins a l’actualitat, l’autora ens presenta un entorn polaritzat: a una banda trobem discursos de la ultradreta que empren llenguatge accessible i humorístic que apel·la clarament a la joventut, mentre que a l’altra se situen grups amb una marca identitat política els quals, en paraules de l’autora, semblen motivats per una unió de la voluntat de condemnar i perdonar, la mirada ultraacadèmica que desitja ser la primera persona a assenyalar una nova teoria innovadora i l’esperit neoliberalista de foment de la individualitat del jo.

En definitiva, un assaig molt recomanable per aquest Sant Jordi entendre per què la manosphere (o l’esfera dels homes, en català) es troba en auge i què podem fer per aturar-ho.

La mujer renovada: Una visió nueva y radicalmente positiva de las mujeres en la madurez de Louann Brindzine

Es parla cada cop més del climateri, la perimenopàusic i la menopausa, com una etapa de la vida de les dones de pèrdues i canvis no sempre positius.  La reconeguda neuropsiquiatra Louann Brizendine, autora de supervendes com El cerebro femenino, ofereix una visió des del punt de vista de la renovació del cervell de les dones.

Un assaig que intercala històries viscudes amb informació mèdica que segurament no has sentit mai abans, com que el cervell de les dones es renova per millorar en molts aspectes.

Veure tot

vols treballar amb nosaltres?

Si t’engresca el nostre projecte i creus que pots sumar el teu talent al nostre equip, contacta amb nosaltres.