Conferència sobre les violències masclistes en l’entorn digital pel Govern d’Andorra

En una societat de la informació i la globalització, les noves tecnologies han modificat els models de relació entre les persones. Aquest fet ha donat lloc a una tipologia de violència tipificada com a violències masclistes digitals, un tipus de violència que es comet, s’instiga i/o s’agreuja mitjançant l’ús de les TIC i que passa en l’entorn digital.

Els principals mitjans on es produeix aquest tipus de violència és a través dels telèfons mòbils, internet, plataformes de xarxes socials o correu electrònic. La magnitud del seu impacte és molt elevat, perquè acaben sent una prolongació de la violència exercida contra les dones i les nenes, així com altres persones no normatives, fora d’internet i de l’entorn tecnològic.

Conscients d’aquesta problemàtica i amb motiu del dia internacional per a l’eliminació de la violència envers les dones 25N, des del Govern d’Andorra se’ns va convidar a impartir la conferència “Eines per a la detecció, la prevenció i l’actuació davant les violències masclistes digitals”.


Continguts

Els continguts de la conferència van anar molt lligats a treballar tant el context com també donar eines pràctiques per a les famílies que es troben en aquesta situació:

  1. Introducció i contextualització de què són les violències masclistes digitals
  2. Quina és la situació a Andorra?
  3. Eines per la detecció, prevenció i actuació davant la vivència d’experiències de violència digital: eduquem en les noves tecnologies

Mitjans de comunicació

A continuació us deixem un conjunt d’entrevistes i articles que ens van fer als principals mitjans de comunicació del país:

Si tens ganes de conèixer més informació sobre el fenomen de les violències masclistes digitals, us deixem a continuació un article que vam escriure al LabGroc on s’explica detalladament.

Govern d'Andorra - 2023

vols treballar amb nosaltres?

Si t’engresca el nostre projecte i creus que pots sumar el teu talent al nostre equip, contacta amb nosaltres.