Elaboració de la guia contra les violències masclistes d’Arenys de Mar

La violència masclista és una violència estructural, normalitzada durant molts anys, fet que no sempre és fàcil de detectar-la ni abordar-la. Les conseqüències de les violències masclistes són devastadores, tant per les dones que la pateixen com pel seu entorn i la comunitat. És per això, que l’equip municipal d’Arenys de Mar, conscients de la importància de tenir una bona guia de prevenció i sensibilització de les violències masclistes al municipi, va decidir ampliar i actualitzar els continguts i serveis que es mostraven a l’anterior Guia de suport i serveis per a dones en situació de violència masclista.


Objectius 

A grans trets, la nova guia contra les violències masclistes es va dissenyar per ser un instrument útil per a tota la ciutadania per poder identificar i abordar manifestacions diverses de les violències masclistes. De forma més concreta, els objectius aconseguits amb aquesta guia són:

  1. Sensibilitzar i conscienciar a la població: dona la oportunitat de sensibilitzar a la ciutadania sobre què són les violències masclistes a l’exposar les diferents manifestacions, conseqüències i la importància de prevenir-la.
  2. Informar de forma integral: proporciona informació detallada sobre les diferents tipologies de violència masclista, com la violència física, sexual, psicològica, econòmica… A més a més, també parla sobre altres formes de violència masclista com pot ser la violència digital o violència obstètrica. Totes aquestes definicions s’han acompanyat d’exemples per donar forma a les tipologies de violències masclistes.
  3. Prevenció i autocura: ofereix estratègies i consells pràctics per prevenir la violència masclista, promovent l’autoconsciència i l’autocura tant per les possibles víctimes com per testimonis o persones properes.
  4. Difondre els recursos i serveis disponibles: agrupar en un mateix document tota la informació sobre els recursos i serveis disponibles al municipi.

Per consultar altres projectes al voltant de la prevenció i l’actuació de les violències masclistes pots consultar l’apartat de mesures per la igualtat.

vols treballar amb nosaltres?

Si t’engresca el nostre projecte i creus que pots sumar el teu talent al nostre equip, contacta amb nosaltres.