Assessorament en la campanya #ElMasclismeNoFaFesta

A causa de l’augment d’activitats multitudinàries com concerts i festes majors durant l’estiu, des del Departament de Cultura i d’Igualtat i Feminismes, es va decidir crear una campanya comunicativa per potenciar aquesta prevenció de les violències masclistes en l’oci i els espais públics.

És per això, que amb col·laboració amb la cooperativa La Pera, vam treballar amb la campanya #ElMasclismeNoFaFesta, que posa el focus en la cultura del consentiment, el respecte, la comunitat i la diversitat de les relacions interpersonals que es donen en un context festiu i lúdic com poden ser les festes populars, els concerts o els festivals.

La campanya consta de diferents materials que es posen a disposició de les organitzacions dels esdeveniments (empreses, entitats, institucions públiques…) perquè difonguin el missatge de les festes amb consentiment, respecte, diversitat, en comunitat entre les persones que hi assisteixen.

Especialment, des de LaGroc ens vam encarregar de la redacció del contingut de les postals. Es va decidir fer quatre postals diferents amb les quatre paraules que caracteritzen aquesta campanya: diversitat, comunitat, respecte i consentiment. La idea que es va seguir, va ser la de crear una definició per poder contextualitzar què volia dir cada una d’elles i aquestes van anar acompanyades d’una sèrie de recomanacions per tal de potenciar unes festes inclusives i lliures de violències masclistes. Finalment, també es va aprofitar les postals per incloure informació d’important rellevància, com és el telèfon del 900 900 120 per si viuen o veuen qualsevol tipologia de violència masclista o el 112 per qualsevol situació d’emergència.

Per acabar, també ens vam encarregar de la redacció de les falques de veu que s’aniran reproduint al llarg de les activitats festives i de tot l’assessorament i revisió de tots els materials de la campanya per tal de garantir que tinguessin perspectiva de gènere i que no reproduïssin estereotips ni cap mena de discriminació.

Si tens ganes de veure tots els materials de la campanya #ElMasclismeNoFaFesta els pots veure a continuació:

Generalitat de Catalunya - 2023

vols treballar amb nosaltres?

Si t’engresca el nostre projecte i creus que pots sumar el teu talent al nostre equip, contacta amb nosaltres.