Servei de suport al Punt Lila de l’Ajuntament de Vilafranca del Penedès

Servei de suport en l’execució del servei de Punt Lila per la Festa Major de Vilafranca del Penedès que va tenir a lloc entre els dies 26 d’agost i 2 de setembre del 2022.


Què és un Punt Lila?

Un Punt Lila és un espai físic, generalment dins d’un context festiu, que té per objectiu informar, sensibilitzar sobre les agressions masclistes i LGTBIfòbiques, així com oferir asessorament i actuar en cas que se’n produeixi alguna.


Organització

El Punt Lila de la Festa Major de Vilafranca disposava de dos espais situats estratègicament en espais on tenien a lloc tots els esdeveniments festius. El primer espai estava situat a la zona esportiva, i l’altre a la plaça de la Vila.

Cada un dels espais disposava d’una carpa amb material de sensibilització com polseres, adhesius, flyers…

Les actuacions del Punt es regien pel protocol d’abordatge de les agressions sexistes i LGTBIfòbiques en espais públics i festius de l’Ajuntament de Vilafranca del Penedès.


Equip

Pel desenvolupament del Punt Lila hi van estar implicades vuit persones, quatre a cada espai. Des de LaGroc, vam participar dues persones en el servei, una a cada espai.

Així doncs, cada espai del Punt Lila comptava amb quatre persones, dues d’elles estaven a la carpa i les altres dues eren persones itinerants, que es desplaçaven per l’espai i que actuaven com a enllaç permanent entre l’espai per on es mouen les persones que assisteixen a la festa, els carrers del voltant, el mateix Punt i les barres.


Coordinació

Pel correcte desenvolupament del Punt Lila va ser vital la coordinació amb tots els agents participants dels esdeveniments (serveis sanitaris i Creu Roja, personal de les entitats i de les barres, cossos de seguretat i seguretat privada).

Els punts liles finalitzaven al cap d’una estona que s’acabés la festa i cada nit s’omplia una fitxa d’intervenció que recollia el nombre de persones informades a la carpa, les intervencions fetes, les denúncies i altres observacions.

2022

vols treballar amb nosaltres?

Si t’engresca el nostre projecte i creus que pots sumar el teu talent al nostre equip, contacta amb nosaltres.