El projecte Activ, és un projecte europeu que pretén ajudar a les entitats del tercer sector i a les empreses a treballar conjuntament per donar un suport eficaç a les dones que han viscut violència de gènere. En aquest projecte, hi van participar cinc entitats sòcies que pertanyien a 4 països de la Unió Europea (Bèlgica, França, Romania i Espanya).
Des de l’inici del projecte l’any 2020 fins al final, el desembre de 2022, des de LaGroc, vam treballar conjuntament amb CEPS, en diferents parts del projecte per tal de garantir que el contingut es pogués adaptar al context i la realitat nacional.
Organització d’una sessió de treball amb agents clau del territori
Una de les bases del projecte Activ, era la necessitat de conèixer quina és la realitat de les persones que treballen per la reinserció de dones supervivents de violència de gènere. És per això, que vam organitzar una sessió de treball a partir de la metodologia de World Cafè, que tenia els següents objectius:
- Donar a conèixer el projecte europeu ActivProject
- Recollir informació i fomentar el debat al voltant de la (re)inserció laboral de dones supervivents de violència de gènere
- Coneixer i dissenyar eines i estratègies per millorar la (re)inserció laboral de dones que han patit violència de gènere
Des de LaGroc ens vam encarregar des de la concreció del disseny de l’acte i de les persones convidades, a la preparació logística, l’organització i seguiment de l’acte fins a la recollida de conclusions i redacció de l’informe final. Un dels elements que vam tenir clar en tot moment en l’organització d’aquest esdeveniment, era que era imprescindible crear un ambient càlid i amigable que afavorís la conversa i així, poder extreure conclusions col·lectives pràctiques i realistes.
Revisió i avaluació dels materials del projecte Activ
L’objectiu principal d’aquest encàrrec, va ser l’avaluació des de la perspectiva de gènere de la rigorositat, utilitat i pertinència en el context espanyol i català, dels documents finals creats durant el projecte Activ. A partir d’una extensa lectura i anàlisi de la guia, el Toolkit i el llibre blanc, es van proposar un seguit de canvis i recomanacions per aconseguir una major adaptació al context de les empreses i entitats i apostar per incloure un llenguatge inclusiu i no sexista en tota la documentació.