Conceptualizació de la campanya «Discriminats pel Feminisme?» del Consell Comarcal del Baix Llobregat

El Consell Comarcal del Baix Llobregat, en col·laboració amb LaGroc, ha impulsat una campanya de masculinitats antimasclistes destinada a revertir la presència dels discursos antifeministes a xarxes socials. L’actual auge dels discursos i les polítiques antifeministes neix, en gran part, de l’impuls de moviments socials concrets que neixen i s’alimenten d’internet. Aquests grups rebutgen frontalment la igualtat de gènere, consideren que el feminisme actual és excessiu i «ha anat massa lluny» perquè, en la seva opinió, discrimina els homes. La desinformació és la clau d’aquests moviments; gràcies a les xarxes socials que fomenten la inmediatesa, especialment X (antiga Twitter), Reddit i YouTube, aquesta mena de discursos s’han propagat amb molta rapidesa i han incitat l’augment de comportaments fonamentats en l’odi i la discriminació.

Diversos estudis demostren que, malauradament, els discursos antifeministes actuals estan tenint un impacte molt significatiu en la societat. Les conseqüències són majors en persones joves, les més exposades a les xarxes socials. Segons un informe de FAD Juventud (2021) 1 de cada 10 nois joves rebutja frontalment les desigualtats de gènere, i 1 de cada 5 considera que la violència masclista és un invent ideològic.

Amb aquesta realitat cada vegada més present, el Consell Comarcal del Baix Llobregat va encarregar a LaGroc el disseny d’una campanya de masculinitats antimasclistes destinada a revertir la desinformació respecte la igualtat de gènere i els feminismes. Aquesta campanya es va focalitzar a xarxes socials amb l’objectiu de dirigir-se a l’audiència que principalment està rebent les conegudes com a fake news, i té 6 homes d’edats i orígens diversos com a protagonistes. Durant cadascun dels quatre vídeos, els homes desmenteixen i desmitifiquen els grans mites dels moviments antifeministes: el feminisme ha anat massa lluny? Què significa «ser un home»? Els homes tenen privilegis? I què aporta el feminisme als homes?

Des de LaGroc ens vam encarregar de la conceptualització de la campanya i l’assessorament en matèria de masculinitats i perspectiva de gènere. A més a més, vam comptar amb la col·laboració de l’associació Connexus, entitat especialitzada en el tracte amb homes agressors en casos de violències masclistes, i amb l’equip d’Eva Martínez Corcuera pel que fa el grafisme,el rodatge i l’edició audiovisual.

T’interessen serveis de producció audiovisual o cultural des d’una perspectiva de gènere? A LaGroc ens hem especialitzat en les produccions audiovisuals en matèria de gènere i diversitat. Si vols més informació, pots posar-te en contacte amb nosaltres a lagroc@lagroc.com, et donarem resposta en 24 hores!

Consell Comarcal del Baix Llobregat - 2024

vols treballar amb nosaltres?

Si t’engresca el nostre projecte i creus que pots sumar el teu talent al nostre equip, contacta amb nosaltres.