Formació «Intervenció davant violències masclistes i LGTBIfòbiques en espais d’oci»

Fa tot just un mes, el 24 de maig de 2024, es va publicar l’actualització del protocol de seguretat contra les violències sexuals en entorns d’oci, espai públic i transports. Entre diverses dades particularment interessants, el protocol recollia les dades de l’Enquesta de Violència Masclista de Catalunya 2021. Aquest informe constatva que, segons les respostes de les dones enquestades, els espais d’oci eren les ubicacions on es produien més casos de violència sexual (35,1%), seguit de l’espai públic (26,9%) i el transport públic (13,7%). Les dades demostren, així, la necessitat de disposar personal preparat no només per sensibilitzar davant violències masclistes en contextos d’oci nocturn, sinó especialment també intervenir en casos de violència sexual lleu o greu.

Amb aquest objectiu, el passat 17 de juny ens vam desplaçar a Sant Vicenç dels Horts, concretament al Centre Cultural i Centre Cívic Virgínia Amposta, per realitzar una capacitació destinada a les agents cíviques i associacions encarregades de vetllar pel servei de Punt Lila i prevenció i abordatge de violències sexuals en entorns d’oci durant les festes del municipi.

La capacitació va constar de diversos blocs. En primera instància vam abordar els principals conceptes clau sobre feminismes, igualtat de gènere i discriminacions, amb l’objectiu de proporcionar una base comuna per a totes les participants. Seguidament, vam presentar una radiografia de les principals dades i estat de la qüestió de les violències sexuals en entorns d’oci, i vam definir les diferents terminologies i tipologies de violència masclista recollides per la normativa actual. Un cop finalitzada aquesta introducció, vam presentar les bases de les formes de preparació i execució del Punt Lila i les pautes principals d’actuació en cas d’activar el protocol. Per finalitzar la formació, vam posar en pràctica tota la informació proporcionada en diferents casos pràctics.

T’interessa aquesta curs o busques un a mida?

Si vols dur a terme una formació sobre intervenció de violències masclistes en espais d’oci, consulta l’apartat formacions per veure quina et podria encaixar. Si precises una formació a mida, contacta amb nosaltres per correu electrònic a lagroc@lagroc.com o per telèfon i trobarem una forma d’ajudar-te.

2024 - 2024

vols treballar amb nosaltres?

Si t’engresca el nostre projecte i creus que pots sumar el teu talent al nostre equip, contacta amb nosaltres.