La guia d’autodiagnosi de les violències masclistes té per objectiu general sensibilitzar a la ciutadania i facilitar la identificació de violències masclistes en l’àmbit de la parella. Per fer front a la violència de gènere cal una resposta comunitària coordinada que inclogui l’empoderament i protecció de les dones i responsabilitzar als agressors. Per aquest motiu, el projecte s’ha dut a terme en col·laboració amb Connexus, l’associació especialitzada en l’atenció d’homes que exerceixen violències, perquè la prevenció de les violències masclistes també implica detectar la violència que exerceixen els homes.
Contingut
La guia de violències masclistes d’Arenys de Munt inclou un petit marc teòric sobre l’explicació i origen de les violències masclistes, el cicle de la violència de gènere i els àmbits on actua.
El contingut clau que incorpora guia és l’eina d’autodiagnosi que hem dissenyat des de LaGroc per poder identificar les manifestacions de la violència de gènere, dirigida tant a dones que poden estar patint violència de gènere com les persones del seu entorn. El qüestionari “Com puc saber si estic vivint una situació de violència de gènere” està escrit en un llenguatge fàcil i accessible i s’han descrit situacions quotidianes, tant les subtils com les més evidents. Per exemple, algunes de les descripcions que pots trobar a la guia són, “Et diu que t’estima tant que només et vol per ell?” o “Revisa constantment el teu contingut a XXSS?, quins comptes segueixes, amb qui interacciones, qui t’escriu per privat, etc.”. És molt important estar alerta als senyals i conèixer com es presenten perquè ens permetrà demanar ajuda en cas que estiguem en la mateixa relació afectiva o bé ajudar a qui pugui estar patint violència. A banda, i en col·laboració amb Connexus també s’ha incorporat una eina d’autodiagnosi per a homes que exerceixen violència, amb l’objectiu de reconèixer la violència i poder responsabilitzar-se de les conseqüències. Aquest qüestionari també permet visibilitzar com i de quina manera exerceixen violència els homes cap a les dones i entendre que es tracta d’un Darrerament, es descriuen els recursos disponibles per a dones en situació de violència masclista i els serveis d’atenció a homes que exerceixen violència masclista en l’àmbit de la parella.
Si t’agradaria treballar una guia d’autodiagnosi de les violències masclistes a la teva localitat o municipi, consulta l’apartat de mesures d’igualtat del nostre web.