La docència amb perspectiva de gènere és aquella que incorpora les experiències, actituds i comportaments d’homes, dones i persones de gènere no binari en tots els aspectes de la formació, des del disseny dels continguts fins al desenvolupament de les formacions a l’aula. A més a més, també defuig de la idea androcentrista de que l’home està a centre de tot el coneixement com a subjecte universal i que l’única realitat i narrativa vàlida és la seva.
Aquesta guia va sorgir de la necessitat d’integrar la perspectiva de gènere i la mirada feminista de forma transversal en el conjunt de cursos formatius que s’imparteixen a Barcelona Activa.
Objectius
- Sensibilitzar el professorat sobre la importància d’incorporar la perspectiva de gènere en les formacions i com aquesta impacta postiivament en les persones que assisteixen als cursos i tallers.
- Dotar al professorat d’eines per aplicar la perspectiva de gènere en tot el procés formatiu.
- Reflexionar sobre les pràctiques docents que transmeten desigualtats i biaixos de gènere.
- Motivar a formar-se i aprofundir en els seus coneixements sobre perspectiva de gènere i feminismes.
Continguts
Aquesta guia, dirigida als i les professionals que imparteixen formacions a l’entitat ofereix una orientació i estratègiques teòriques i pràctiques de com aplicar la perspectiva de gènere en totes les fases de disseny i posada en pràctica de la formació. Des del disseny del material dels cursos, els continguts impartits, els exemples i les fonts seleccionades, fins al mètode d’avaluació. A més a més, no només s’ha tingut en compte aquesta part més conceptual, sinó que també s’ha remarcat la importància d’utilitzar un llenguatge inclusiu i no sexista i apostar per entorn inclusiu d’aprenentatge.
Per tant, aquesta guia és el punt de partida per animar al professorat a fer una anàlisi en clau de gènere en com es transmeten els coneixements i les experiències en les seves formacions.
Si t’interessaria fer una guia d’aquestes característiques, ens pots contactar a lagroc@lagroc.com