Realització del primer Pla d’Igualtat intern i extern de FEPA, una federació que treballa a tot l’Estat espanyol i que agrupa a una setantena d’entitats dedicades a projectes i gestió de pisos assistits destinats a dones, infància, joventut i col·lectius vulnerables.
Aquest pla d’igualtat intern i extern, el vam dur a terme amb la col·laboració i el compromís de tot el personal de FEPA. Vam iniciar tot aquest procés amb la creació de la comissió d’igualtat paritària, formada per persones sensibilitzades amb el tema i amb una alta voluntat de canvi. Per tal d’ampliar els seus coneixements sobre la igualtat de gènere i per apostar per un bon funcionament de la comissió, es va organitzar una sessió formativa d’aproximadament quatre hores a totes les persones membres de la comissió. Paral·lelament, també vam acompanyar en el procés i formació de l’agent d’igualtat de la Federació.
Metodologia
Metodològicament, en la fase de diagnosi, no només es va apostar per una anàlisi quantitativa, sinó que també es van dur a terme activitats més en l’àmbit qualitatiu:
- Enquesta en línia dirigida a tot el personal, on es van preguntar diferents qüestions de cada un dels àmbits d’estudi del pla. En aquest cas, com que no es van dur a terme grups de discussió, es va crear un apartat final amb preguntes amb opció de resposta més llarga per poder recollir opinions i percepcions de cada un dels àmbits.
- Entrevistes personalitzades a persones clau de l’entitat i a la direcció per acabar de concretar alguna de les qüestions que van anar sorgint al llarg de tot el procediment.
Un cop feta aquesta diagnosi, es va procedir a la redacció del pla d’igualtat i a configurar totes les accions que la federació ha de dur a terme durant els pròxims quatre anys. Paral·lelament, també es va realitzar el registre i l’auditoria retributiva de l’entitat.
Si vols saber més sobre aquest tema, no et perdis l’article que vam publicar al LabGroc Quines empreses han de tenir un pla d’igualtat?